Koncert HAPPYSAD w MCK w ramach trasy koncertowej "Ciało Obce Tour"

Wydarzenie archiwalne
Niedziela, 26 luty 2017 19:00 50 zł - w przedsprzedaż; 60 zł - w dniu koncertu
Adres:

Juliusza Słowackiego 25, 26-110 Skarżysko-Kamienna

Koncert zespołu HAPPYSAD w ramach trasy koncertowej "Ciało Obce Tour" odbędzie się  26 lutego 2017 r. o godz. 19.00 w Miejskim Centrum Kultury w Skarżysku-Kamiennej.

Bilety w cenie: 50 zł - przedsprzedaż; 60 zł - w dniu koncertu

O nowym materiale muzycy mówią: „Jesteśmy sekstetem. Cała płyta to energia sześciu osób, z których każda miała realny wpływ na jej kształt, ale także na atmosferę podczas komponowania materiału i jego nagrywania. Dzieliliśmy się inspiracjami, pomysłami, ale także problemami i nastrojami. Wszystko, co jest na tej płycie jest nasze, wspólne. Pewnie dlatego mamy nieodparte wrażenie, że jest to najbardziej eklektyczna, szalona, nieskrępowana, ale dalej bardzo szczera, płyta w naszym dorobku”.

Zespół nie zapomni też o starszych utworach. Oprócz tych z płyty Ciało Obce, na pewno zaproponuje zestaw piosenek bardzo dobrze znanych fanom.

W roli gości trasowych tym razem wystąpią: Tekno, Ted Nemeth, Hot Water, Kwartyrnik i Sayes.


BIOGRAFIA

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty, podobnie jak kolejna płyta „Podróże z i pod prąd”

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty - Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. Płyta „Mów mi dobrze” zyskała status platynowej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Najnowsza płyta zespołu „Ciało obce” ukazała się 10 lutego 2017 r.

Skład zespołu:

  • Kuba Kawalec - wokal, gitara
  • Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal
  • Artur Telka – bas
  • Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
  • Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
  • Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:

  • „Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)
  • „Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)
  • „Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
  • „Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)
  • „Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)
  • „Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
  • „Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)
  • „Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
  • „Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)
  • „Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)
  • „Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)
BĘDĘ TAM:
Przeczytano: 679