W długi czerwcowy weekend zapraszamy do Koniakowa na warsztaty kulinarne i degustację serów owczych - "Smaki Karpat - Czas na Bryndzę!"
Program wydarzenia
11.00 - 15.00 Czas na bryndzę! - warsztaty kulinarne oraz degustacja tradycyjnych serów i karpackich potraw z bryndzy: mamałyga, pasty i pierogi.
11.00 - 15.00 Warsztaty rękodzieła na stoiskach beskidzkich twórców ludowych, kącik zabaw dla dzieci
11.00 Otwarcie wystawy fotograficznej "Wędruj z nami Beskidami z Owcą Plus i pasterzami"
12.00 Klagani mleka - pokaz wyrobu bundzu - droga "od mleka do sera" - warsztaty serowarskie oraz prelekcja pasterska.
12.30 Koncert kapeli "Zwyrtni" z Koniakowa
13.30 Prezentacja tradycyjnego drewnianego sprzętu pasterskiego do wyrobu serów oraz prelekcja o codziennym życiu pasterzy na hali.
14.00 Degustacja kwaśnicy na baraninie
Serdecznie zapraszamy do Koniakowa!
Wstęp bezpłatny